Online recepten aanvragen

Via deze online service kunt u herhaalmedicatie aanvragen.

Wanneer u bent ingelogd, heeft geklikt op 'Recepten aanvragen' en een sessiecode heeft ingevuld, komt u bij het medicatieoverzicht. Hier ziet u alle voor u beschikbare herhaalbare medicatie. Deze informatie komt rechtstreeks van uw huisarts. Als u vragen heeft over de inhoud van het medicatieoverzicht, neemt u dan contact op met de praktijkassistente.

Stap1 'Recepten aanvragen':

Kies de medicatie die u wilt aanvragen en klik op het overzicht op de knop 'Toevoegen'. U ziet nu met groene letters dat de medicaitie is toegevoegd. Mocht het niet de juiste medicatie zijn dan kunt u op 'Toch niet' klikken: de medicatie wordt verwijderd uit de aanvraaglijst. Klik op 'Aanvragen' als u al uw medicatie die u wilt aanvragen heeft geselecteerd.

Stap 2 'Aanvraaglijst bevestigen':

Na het aanvragen van uw medicatie (stap 1) ziet u vervolgens het complete overzicht aan medicatie welke u wilt aanvragen. U kunt eventueel nog opmerkingen toevoegen onder 'Overige opmerkingen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Recepten aanvragen' om uw aanvraaglijst definitief te bevestigen. Na 2 werkdagen ligt uw medicatie klaar bij uw apotheek.

Wilt u een andere online service gebruiken? Klik op 'Terug naar mijn overzicht'  

Let op:

  • De huisarts kan uw aanvraag weigeren  
  • U ontvangt op uw emailadres een kopie van uw aanvraag
  • U kunt geen herhaalrecepten voor een andere persoon aanvragen op uw account
  • Bij misbruik kan uw huisarts uw account verwijderen